måndag 13 februari 2012

Interlude (text i 3:e person. Läs ej...)

Någonstans i efterdyningarna av en förkylning som aldrig tog slut satt en trött medianånting-person framför sin macbook på gärdet och knapprade förstrött ett inlägg på sin blogg som var inne på sitt 6:e år.

Han skrev ett gäng meningar som skulle innehålla coola poänger och spännande, men han orkade helt enkelt inte slipa till formuleringarna. De påminde honom om andra inlägg som han redan hade skrivit och ämnen han redan hade ältat. Det var dags för något nytt.

Så han skrev en text tredje person. Han tänkte förnumstigt "Vissa dagar är man i god form och andra dagar hostar man upp slemklumpar och såna här förfärliga texter. Som idag. Tur att jag inte får betalt för den här texten."

Medan han klunkade i sig sitt kamomill-te kände han hur dåsigheten tog över. Det skulle nog inte bli så mycket mer kodning och offertskrivning ikväll. Kvällens klimax skulle nog enbart bli ett utdraget fall från hans matbord (som generellt sett enbart var dukat för nattjobbande) till hans säng.

Medan han satt och petade runt orden i texten i väntan på att Spotifylistan skulle spela klart, så slog det honom att han faktiskt mådde helt ok. Visserligen var hans ögon röda om en albinokanins, han hostade som en gammal farbror och han var väl inte sin bästa fysiska form. Men han var på väg. Och det var det enda som spelade roll.

Inga kommentarer: