onsdag 22 februari 2012

Luftslott och hagelbössor

Försöker fortfarande reda ut det här med vänskap. Vad gör en bra vän? - Stöttar eller säger den obehagliga sanningen? (Alltså, det är inget jag går och gnager på just nu, så eventuellt läsande vänner behöver inte oroa sig. Men det här grubblet poppar upp ibland.) 

Ibland är jag lite väl kritisk och skjuter ner folks (vänners) luftslott, kanske innan de har fått en chans att bli något mer än luftslott. Men jag tror ändå att man ska säga till om man inte tror på idéer som andra har. Eller i varje fall peka ut de fallgropar som kan poppa upp på vägen.

Det är klurigt. Har kommit fram till att bästa stället att leta feedback är hos dem som inte har något att förlora på att kritisera mig. Det är inte det att vänner har sämre omdöme än dem, utan att vänner kanske värnar mer om mina luftslott än vad jag gör. 

Vad tycker du? 

1 kommentar:

Sanna sa...

Jag tycker det är vänners plikt att vara ärliga mot andras luftlott (men säga det på ett schysst sätt). Jag skulle aldrig kunna låtsas gilla något jag inte tror på, men jag förmodligen inte skulle såga idén längs fotknölarna heller, även om det är min spontana reaktion.