onsdag 21 mars 2012

Hej Pappa. Hoppas allt är bra

Vet att det var ett tag sen vi sågs sist. Typ 10 år sen. 
Jag tänker på dig ibland. Inte lika ofta som jag brukade, men du finns där i periferin av mitt liv. När allt går bra eller när allt känns hopplöst, så saknar jag att inte kunna berätta eller fråga dig. 

Vi fick bara början på mitt liv ihop. Inte den roliga delen som händer nu. Nu när jag har lite mer perspektiv och ödmjukhet. Nu när jag är lite mer som dig och uppskattar att vara just det. 

Hur som helst så jobbar jag halvt ihjäl mig precis som du och mamma gjorde hela min uppväxt. Jag tycker om det. Jag trivs med det. Men jag skulle samtidigt vilja ha en break då och då. Sitta på bryggan på Lådna med dig och  röka en cigarr i solnedgången och höra hur du tacklade livet och fick ihop det till slut. Hur du lyckades foga samman pusselbitarna till en helhet. Till mig. 

Skulle vara kul att bjuda in dig till min födelsedag, så du fick träffa alla fina människor jag lärt känna. De som blivit lite av min familj idag. Gänget från Ölandsgatan som är lika stora på att festa som att vara vänner, Mats och Jennifer som jag jobbar med, alla knäppa och fantastiska jag lärt känna online och till och med den skäggiga tysken som bor hemma hos mig när han inte försöker lösa cancers gåta på dagarna. 

Ibland skulle jag veta hur jag ber folk dra åt helvete lika finurligt som du kunde. Jag gör det. Men inte lika bra. 

Ville bara låta dig veta att du finns kvar i mina tankar. Alltid. 

Och jag lovar att leva lika mycket och stort som du. 

Här är min favvolåt för dagen förresten:http://open.spotify.com/track/1BhVnF9HSmbJChRuAxPEIp

Hoppas det finns Spotify där du är. 

Kram, 
Jocke

2 kommentarer:

Danehav sa...

Det här kunde precis likagärna ha kommit från mig själv, förutom att jag inte hade kunnat formulera det så bra. Tänker samma tankar, känner samma känslor. Blev galet berörd Jocke. Kram på dig!

Joakim Nyström sa...

Tack Robin. Verkar vara många som går och saknar fina människor som försvunnit lite för tidigt i deras liv.
Idag var en pepp dag som jag så gärna hade velat dela med min pappa. Men det går liksom inte så då får man göra det näst bästa.
Kram