torsdag 19 september 2013

Karin Ström - en äkta DYI-drottning (video)

Jag har följt Karin Ström sedan hon släppte Betydelse av rum (på albumet En saga om en sten).
Hon hade tidigare släppt några singlar och även gav ut romanen Bensin (som faktiskt ligger upp på Google Books) på en av Boo.com-grundarnas förlag, men det var först när hon, under namnet Datadamen, började experimentera med elektronisk musik som jag tyckte hon blev intessant.


Idag släpptes videon till hennes singel Stockholm som (tyvärr för oss elekronikafans) är lite mer sorgmodigt poppig i känslan. Borta är syntarna och med det försvinner det som jag tycker gjorde hennes musik intressant.

Dock så finns det en sak som jag verkligen gillar med Karin som även går igen i videon till Stockholm, där hon gör en selfie-video på en cykelresa genom staden. Hon gör typ allt själv. Videos, produktioner och texter. Ibland blir resultatet lite examensarbete på Beckmans, men det finns en äkthet och kärlek till sitt egna hantverk som jag tycker unikt och fint.

Trots att jag inte riktigt identifierar mig med texterna om sorgmodigt mediahipsterfestande i Stockholm finns något i hennes verk som gör att jag alltid hittar tillbaka till henne. Kanske just den äktheten.

Hoppas bara att hon hittar tillbaka till syntarna och de svenska texter med raderna som
Du bär mig på så ömtåliga skaklar
Sprödare än Mariekex
Och ändå har jag redan lyckats glömma
Hur det var jag gjorde när jag gick om allting spräcks

Inga kommentarer: