lördag 9 augusti 2014

En hälsning till Athena Farrokhzad

Jag hörde om ditt Sommarprat i P1 via rykten

Om hur du i det uppmanat till att störta våra politiker, om hur företagare var tjuvar som plundrat från de utsatta och hur du ville att vi skulle resa oss i en kommunistisk revolt mot det kapitalistiska samhället.

Jag lästa kommentarer och arga repliker på nätet. Jag lyssnade på ekot från ditt sommarprat. Och jag fattade att jag var tvungen att lyssna. Men jag tvekade. För jag var så säker på att jag skulle förstöra resten av dagen om jag lyssnade på ditt sommarprat.

Sen idag tog jag mod till mig. Tänkte - Vafan, nu biter vi av det här(, så jag också kan oja mig över hur SR släpper in en rabiat vänsterradikal kommunist i hela Sverige mest fridade radioprogram). 

Oj.

Vad bra.

Så vackert. Så genialt. Så genitalt jävla superbra det känns att lyssna på det du måste prata om. När det inte går att prata om träd.

Att jag inte håller med om allt gör inget. Det är snarare bara bra. Att jag kan få gymnastisera mina föreställningar lite. Tänka lite längre. Skifta perspektivet. Lyssna på andra frekvenser.

Man ska inte tro för mycket på rykten.

Tack!

För dig som har missat Athenas Sommar, så uppmanar jag dig att ta 90 minuter, en stor kopp kaffe och sen trycka på play nedan:

Inga kommentarer: